A megfelelő hidegburkolásnak két alapvető feltétele van. Az egyik a jó minőségű segédanyagok megválasztása, a másik a burkolómester szakértelme, amellyel ezeket alkalmazni tudja. Ha egyikük nem teljesíti a felé támasztott elvárásokat, a másikuk mit sem ér.

Sokszor találkozni olyan kijelentésekkel, hogy a nagy lapokat nem tudja vágni a burkoló, nem tud lukat készíteni a csempébe villanykapcsolónak, stb. Ez azt jelenti, hogy nincs meg a kellő szerszámozottsága, szakértelme a munkához.

Segédanyagok terén csak olyan termékeket szabad használni, amik megfelelnek a nemzetközi előírásoknak. Lehet kapni lényegesen olcsóbb termékeket, ezekkel spórolhatunk rövid távon, de ezek hibája, rossz minősége hónapok, esetleg 1-2 év múlva bosszulja meg magát. A drágán megvásárolt burkolóanyagot ezekkel felhasználni könnyelműség és nagy kockázattal jár.

A burkolás megkezdése előtt helyszíni felmérést kell csinálni a burkolandó felület állapotáról, meg kell állapítani, milyen segédanyagok szükségesek a felületek előkészítéséhez, vízszigeteléséhez. Ez az a művelet, ami ugyan nem látszik a burkolás után, de el tudja rontani az egész végeredményt. Amikor egy padlóburkolat elkezd kopogni, majd töredezni, egyértelműen ezen előkészületek hiányára, szakszerűtlen elvégzésére utal. Sokan nem végeztetik el ezt megfelelően, hogy pénzt takarítsanak meg, de utána mindig az a végeredmény, hogy viszonylag hamar újra kell burkoltatni a felületeket, ami a burkolóanyag és munkadíj tekintetében dupla összeg, ami lényegesen több, mintha rendesen elvégezték volna az előkészítési munkákat. Fontos figyelembe venni, hogy a burkolandó helység milyen igénybevételnek lesz kitéve. Terasz, előtér, nyilvános hely burkolásánál mindig a lehető legnagyobb kopásállóságú burkolatot válasszuk és ezeket nagy teherbírású ragasztóanyaggal ragaszzuk! Teraszoknál a felfagyás veszélye miatt épp olyan fontos a vízszigetelés, mint a vizesblokkoknál. Járófelületeken soha ne alkalmazzunk műanyag  élvédőket, mert azok terhelésre eltörnek, cseréjük pedig csak a burkolólapok felszedésével lehetséges.  Teraszokon, járdákon, minden kültéri területen, illetve beltérben padlófűtés esetén csak és kizárólag flexibilis ragasztó és fugázóanyagot szabad használni, nem elegendő a sima fagyálló csemperagasztó. Erre a burkolólapok magas hőtágulási értékei miatt van szükség.

A burkolóval történő munka előtti egyeztetés a munkálatok pontos kivitelezéséről elengedhetetlen ahhoz, hogy az újonnan csempézett helység sokáig esztétikai és használati örömöt okozzon használójának.

Add Your Comment

HÍVJON: 06-30-933-6175